Opętania, dynia i święci w jednym ebooku (POBIERZ!)

Czym się charakteryzują opętania? Jak można zostać świętym, a jak pomóc duszom czyśćcowym? Czy dynia i popularna bajka mogą być groźne dla duszy? O tym przeczytasz w najnowszym wydaniu Stacji 7. Zachęcamy do pobierania ebooka, pt. "Nie jesteśmy sami" oraz do korzystania z naszych aplikacji mobilnych.

Redakcja
Redakcja
zobacz artykuly tego autora >

Pobierz najnowsze wydanie Stacji7 na swój czytnik:

OKŁADKA

EPUB | MOBI

Do tej pory w wersjach “czytnikowych” ukazały się następujące wydania Stacji7:

cover

EPUB MOBI

Stacja7 - Komunikacja - Stacja7

                      EPUB MOBI                       


Polecamy także nasze mobilne aplikacje:


Get it on Google Play
app


Wesprzyj nas
Redakcja

Redakcja

Zobacz inne artykuły tego autora >
Show comments
Redakcja
Redakcja
zobacz artykuly tego autora >

Dynia? Najlepsza – na talerzu. Przepis z “Wielokuchni”

Moja kuchnia jest wielodzietna, normalna i zwyczajna - pisze we wstępie do "Wielokuchni" Agata Puścikowska. Wśród licznych przepisów można tam znaleźć potrawy na każdą okazję - od przyjęcia dla dzieci po rodzinny, duży obiad. Na początek listopada polecamy natomiast placki z dyni. Smacznego!

Placki z dyni

 

Składniki:

– 1 kg dyni

– 3-4 ziemniaki

– cebula

– 2 szklanki mąki pszennej

– 2 jajka

– sól, pieprz

– olej do smażenia

– dowolne dodatki

 

 

Dynię, ziemniaki i cebulę ścieramy na drobnej tarce (jak ktoś ma robota, to ma trochę lepiej). Do warzyw dodajemy mąkę pszenną, jajka, sol i pieprz. Jeśli ktoś lubi, można dodać zioła. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju.

Placki mniejsze można podawać polane dipem z kwaśnej śmietany i czosnku.

Jeśli usmażymy trochę większe placki, warto podawać je posypane siekanymi listkami szpinaku, pomidorami i polane sosem na bazie oliwy i octu balsamicznego. Głodomorów i miłośników dań mięsnych zadowoli z pewnością wersja placków polanych gulaszem mięsnym. Najłatwiejszy i najszybszy jest gulasz z piersi kurczaka. Pierś pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i przyprawach przesmażyć na oleju z niewielkim dodatkiem cebulki. Pod koniec smażenia dodać poł szklanki słodkiej śmietanki. Fantastyczny prosty gulasz.


394

 

 

Przepis pochodzi z książki Agaty Puścikowskiej “Wielokuchnia”.

Zajrzyj na facebook’owy fanpage autorki!

 

 


Wesprzyj nas
Show comments