Nasze projekty
Agata Puścikowska

Wielokuchnia: A jak apetyt

Jedzenie „dopracowane i wyjątkowe” – według większości gospodyń domowych, a nawet gospodarzy – trzeba przygotowywać w czterogwiazdkowej restauracji, z gromadą pomocników wokół. Koniec z opresyjnym podejściem do kuchni! Prawdziwa kuchnia powinna być smaczna, ale przede wszystkim... normalna! Rodzinna i przyjazna. Bez zadęcia i napięcia.

Reklama

Fragment książki pochodzi z książki „Wielokuchnia” Agaty Puścikowskiej!


Moja kuchnia jest wielodzietna, normalna i zwyczajna. A jednocześnie innowacyjna, bo oparta na intuicji i tak zwanym „fochu”. Mam focha na sos do makaronu, którego nie ma w żadnym przepisie? Mam focha na naleśniki z „dziwnym”, wymyślonym przeze mnie farszem? To je robię. I zapewniam – wychodzą (zazwyczaj) pyszne. A najważniejsze jest to, że przestałam się bać tworzyć i eksperymentować. Jeśli potrawa nie wyjdzie – najwyżej mąż zje coś w barze.

Rozdział A jak apetyt może być dla wielu Czytelników tej książki ostatnim rozdziałem, który przeczytają. Bo jeśli liczyli na poważne przepisy i surowe, napuszone opisy dań eleganckich i wybitnych, koturnowych jak czterogwiazdkowa kuchnia we francuskiej restauracji, to dali się nabrać. Jeśli liczyli na nauczanie i pouczanie przez kucharkę-mentorkę, to się przeliczyli. Ani kucharką, ani tym bardziej mentorką kulinarną nie jestem. Pieniędzy za książkę nie zwracam. Jeśli jednak Czytelnicy chcą bawić się kuchnią rodzinną, bez stresów i kompleksów, to strzał w dziesiątkę.

Reklama
Reklama

wielokuchniaPremiera „Wielokuchni” już 19 listopada!

„Wielokuchnia” to zapiski kuchenno-rodzinne. Zbiór szkiców z rodzinnego życia widzianego od kuchni. Oto wielodzietne przygody kulinarne od A do Z, mozaika pełna prawdziwego smaku dnia codziennego i życiowego aromatu: z dziećmi wokół stołu, szalejącym między kuchnią a salonem kotem, kuchennymi awanturkami i częstymi kataklizmami.

Reklama
Reklama

To książka antykucharska w tradycyjnym rozumieniu. Napisana z serca, dla tych, ktorzy chcą gotować z serca. Dla rodziny. Dla własnej satysfakcji. Dla smaku. Bez stresu i kompleksow. A czasem… bez przepisu.

Reklama
Reklama

Najciekawsze artykuły

co tydzień w Twojej skrzynce mailowej

Raz w tygodniu otrzymasz przegląd najważniejszych artykułów ze Stacji7

PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ

PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ
Reklama
WIARA I MODLITWA
Wspieraj nas na Patronite