video-jav.net

Masz takie bogactwo, że potrafisz oddać wszystko?

"Chciałbym potrafić oddać wszystko, jeśli będzie trzeba. Patrzeć na rzeczywistość z perspektywy nieba" - rapuje Arkadio, który przyznaje, że trudno mu było podzielić się ze swoim kolegą samochodem. A czy Ty potrafisz się dzielić?

AdrianW
Adrian
Wawrzyczek
zobacz artykuly tego autora >

Polub nas na Facebooku!

Powyższa rozmowa jest częścią cyklu 6 krótkich filmów poświęconych tematyce związanej z płytą „FUNDAMENT rób to co kochasz” rapera Arkadio. Artysta napisał teksty na rekolekcjach ignacjańskich w Zakopanem. Te pięć dni zainspirowane były nauczaniem o. Macieja Szczęsnego SJ, do którego artysta powrócił, aby poruszyć 6 najbardziej istotnych tematów i w konsekwencji tytułów utworów na płycie.

 

Płyta „Fundament” pojawi się w sklepach na terenie całego kraju 12 lutego. Już teraz można zamówić PREORDER z dodatkowymi gadżetami na stronie: www.rtck.pl.

AdrianW

Adrian Wawrzyczek

Zobacz inne artykuły tego autora >
AdrianW
Adrian
Wawrzyczek
zobacz artykuly tego autora >

Tłusty czwartek. Czas na pączki inne niż zwykle

Pyszne pączki, które bez trudu można usmażyć w domu. Nie zawierają drożdży, więc nie trzeba się martwić, czy ciasto wyrośnie. Są małe, więc nie muszą się długo smażyć. Czy to pączki idealne? Na to wygląda!

Redakcja portalu
Redakcja portalu
zobacz artykuly tego autora >

Polub nas na Facebooku!

Przepis pochodzi z książki “Pyszne na słodko” Ani Starmach.


pączkiszerszeSKŁADNIKI:

– 400 g mąki pszennej

– 300 ml wody

– 80 g masła

– 3 jajka

– 2 łyżki cukru

– 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego

– olej do smażenia (ok. ½ l zależy, w jak dużym naczyniu będziesz smażyć pączki)

– cukier puder do posypania

 

W garnku zagotuj wodę z masłem i cukrem. Poczekaj, aż składniki się rozpuszczą, i wtedy wsyp do garnka mąkę oraz cukier waniliowy. Delikatnie podgrzewaj, dokładnie mieszając. Ciasto powinno nieco wyschnąć.

Po mniej więcej 3 minutach, gdy ciasto zacznie odklejać się od łyżki, zdejmij garnek z ognia, a ciasto przełóż do miski. Gdy ciasto nieco wystygnie, wbijaj do niego pojedynczo jajka, wymieszaj na gładką masę. Na początku nie jest to proste, składniki nie chcą się łączyć, ale nie zniechęcaj się, zaraz otrzymasz odpowiednią konsystencję. Z masy lep kuleczki wielkości orzecha włoskiego. W garnku o szerokim dnie rozgrzej olej, sprawdź jego temperaturę, zanurzając w nim kawałek ciasta: gdy tłuszcz zacznie skwierczeć, to znaczy, że możesz zacząć smażyć pączki. Pączki wrzucaj pojedynczo do tłuszczu i smaż około 5 minut, zależnie od temperatury oleju. Usmażone pączki przekładaj na kawałek papierowego ręcznika, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z cukrem pudrem lub na przykład z czekoladą na gorąco.

 


Starmach_Pysznenaslodko_500pcxWszystkie słodkie przepisy Ani Starmach znajdziecie w książce “Pyszne na słodko”, która ukazała się nakładem wydawnictwa Znak.

Sprawdzone przepisy na najlepsze słodkości od Ani Starmach zebrane w jednym tomie.
Aż 88 pysznych i prostych przepisów na desery, których przyrządzenie zajmie tylko chwilę.
Koniec z zakalcami czy popękaną bezą – Ania Starmach dzieli się swoimi kuchennymi sekretami, które sprawią, że każdy przepis się uda.

 

 

Redakcja portalu

Redakcja portalu

Zobacz inne artykuły tego autora >
Redakcja portalu
Redakcja portalu
zobacz artykuly tego autora >