Nasze projekty

Gorąca zupa dla potrzebujących od restauratora z Parczewa

Trudną sytuację pandemiczną w kraju, Grzegorz Howorus, właściciel restauracji G.H.otel z Parczewa, wykorzystał do niesienia dobra niepełnosprawnym, którzy biorą udział w Warsztatach Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Siedleckiej. Restaurator do końca zimy planuje przywozić do warsztatu ciepłą zupę dla wszystkich uczestników zajęć, a także dla potrzebujących mieszkańców Parczewa.

To już kolejny dzień akcji, zapoczątkowanej przez restauratora z Parczewa. Ciepła zupa od 18.01.2021 rozgrzewa uczestników Warsztatów Terapii Zajęciowej, co spotkało się z aprobatą środowiska Diecezji Siedleckiej i wdzięcznością pracowników placówki.

Jak tłumaczy Elżbieta Zielińska-Gomółka, kierownik instytucji, zajęcia z zakresu treningu kulinarnego w pracowni gospodarstwa domowego, ze względu na panujące obostrzenia, nie mogłyby odbywać się w normalnych okolicznościach. Tym bardziej pomoc Pana Grzegorza Howorusa, jest niezwykle potrzebna, by niepełnosprawni uczestnicy mieli pełną możliwość udziału w warsztatach.

Kolejny dzień pyszna zupa z restauracji G.H otel rozgrzewa i dodaje sił do pracy. Dziękujemy serdecznie właścicielom i pracownikom restauracji za wielkie serca.

Reklama
Reklama

Opublikowany przez WTZ Parczew Piątek, 22 stycznia 2021

Właściciel lokalu podkreśla, że pomysł na wolontaryjną działalność restauracji wziął się przede wszystkim z potrzeby zagospodarowania mocy przerobowej restauracji, która została ograniczona przez rządowe restrykcje. Dzięki inicjatywie, pracownicy restauracji mogą pracować w normalnym trybie, a przede wszystkim zrobić coś dobrego dla lokalnych potrzebujących.

Pan Grzegorz Howorus dodaje, że mimo trudnej sytuacji branży hotelowo-gastronomicznej, warto zaangażować się w podobne działania i tym samym zachęca konkurencję do wzięcia udziału w inicjatywie. Ciepła zupa może uratować niejedno życie podczas obecnych mrozów, a także rozgrzać wszystkich spragnionych i utrapionych. Właściciel restauracji podkreśla, że gorące danie oferuje każdemu, kto się do niego zgłosi.

Reklama
Reklama

Potrzebujący otrzymają dokładnie to samo danie, które klienci G.H.otel zamawiają na wynos. Właściciel restauracji z Parczewa planuje serwować posiłki co najmniej do końca zimy.

SPRAWDŹ :Wyślij pączka do Afryki. Jeden pączek to dwudniowe wyżywienie afrykańskiego dziecka

kw/KAI/stacja7

Reklama

Najciekawsze artykuły

co tydzień w Twojej skrzynce mailowej

Raz w tygodniu otrzymasz przegląd najważniejszych artykułów ze Stacji7

Reklama

SKLEP DOBROCI

PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ

Reklama
WIARA I MODLITWA
Wspieraj nas na Patronite