Nasze projekty

Przepis na świąteczne „ciasto biblijne”

Święta Bożego Narodzenia to czas wielkich przeżyć religijnych, ale też rodzinnych spotkań przy wspólnym stole. Z myślą o tym, aby przygotowywanie świątecznych potraw zawierało również „coś dla ducha”, niemiecki tygodnik „Heinrichsblatt” katolickiej archidiecezji Bambergu zamieścił przepis na „ciasto biblijne". Okazuje się, że składniki na taki wypiek można znaleźć na stronach Starego Testamentu!

Reklama

Przepis jest następujący:

  • 1,5 szklanki Pwt 32, 14a
  • 6 sztuk Jr 17, 11
  • 2 szklanki Sdz 14, 18
  • 4,5 szkl. 1 Krl 5, 25
  • 2 szkl. 1 Sm 30, 12a
  • ¾ szkl. 1 Kor 3, 2
  • ¾ szkl. Hi 10, 10
  • 2 szkl. Na 3, 12
  • 1 szkl. Lb 17, 23 b
  • szczypta Kpł 2, 13
  • 4 łyżeczki Wj 30, 23
  • 3 łyżki proszku do pieczenia.

Przygotowanie: postępuj według słów Salomona z Księgi Przysłów 23,14a.

Piec ok. 60 min. w temp. 160-180 stopni.

Reklama

Smacznego!


ts (KAI) / Berlin

Reklama

Reklama

Najciekawsze artykuły

co tydzień w Twojej skrzynce mailowej

Raz w tygodniu otrzymasz przegląd najważniejszych artykułów ze Stacji7

PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ

PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ
Reklama
WIARA I MODLITWA
Wspieraj nas na Patronite